Nasi met bloemkoolrijst

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal calorieën: 512

Ingrediënten:
- Bloemkoolrijst - 200 gram
- Ei - 1 stuks
- Kipfilet - 150 gram
- Chinese wokgroente - 200 gram
- Komkommer - 0.25 stuks
- Ui - 0.5 stuks
- Spaanse rode peper - 0.5 stuks
- Knoflook - 1 teentje
- Gemberpoeder - 0.5 tl
- Komijnzaad gemalen - 0.5 tl
- Ketjap - 1 el
- Olijfolie - 1.5 el
- Peper - 1 snufje
- Zout - 1 snufje

Bereidingswijze:
1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de rode peper en snijd in ringen.
2. Was de komkommer en snijd in plakjes.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
4. Verhit een beetje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan. Voeg de kipfilet, komijn, gemberpoeder en ketjap toe en bak een paar minuten mee.
5. Schep dan de wokgroente erdoorheen en roerbak voor 5 minuten. Bak de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst mee en breng naar wens nog op smaak met peper en zout.
6. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak het ei.
7. Serveer de nasi met het gebakken ei en de plakjes komkommer.